Over Ranson

Powered by expertise

De voedingsindustrie verandert en groeit voortdurend – en Ranson groeit mee.
Meer dan 75 jaar geleden begonnen we als groothandel voor bakkers, gedreven door kwaliteit en vakmanschap. Door te luisteren naar de steeds veranderende behoeften van onze klanten, zijn we geëvolueerd tot een internationale partner voor zowel ambachtelijke als industriële foodprofessionals.

Ranson is dé one-stop-shop voor premium ingrediënten, kwalitatieve grondstoffen, verrassende decoraties en de perfecte finishing touch om elke creatie naar een hoger niveau te tillen.
Ons ruime assortiment omvat betrouwbare partnermerken, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die we wereldwijd rechtstreeks bij de bron sourcen, én hoogwaardige producten die we in eigen huis ontwikkelen en produceren. Deze combinatie maakt ons aanbod uniek en veelzijdig, en stelt ons in staat om kwaliteit en innovatie voortdurend te garanderen.

Maar onze passie reikt verder dan ons assortiment. Onze productontwikkeling en ondersteuning rusten op decennia van ervaring en grondige marktkennis. We bieden advies en inspiratie die verder gaan dan het product zelf en denken graag mee op lange termijn.
Onze toekomstgerichte aanpak helpt ambities waar te maken.

Met een snelle, persoonlijke en betrouwbare service, ondersteund door een efficiënt logistiek netwerk, verzekeren we een soepele ervaring en constante kwaliteit.
Of het nu gaat om ontwikkeling, sourcing, productie, levering of probleemoplossing, Ranson is dé partner voor elke stap in de voedingsindustrie.
Ranson – powered by expertise.

Van 1948 tot vandaag

Sinds 1948 zijn we gegroeid van kleine handelaar in margarine voor de bakker tot internationale distributeur én producent van ingrediënten en producten voor de bakker, chocolatier, horeca, ijsbereider en de voedingsindustrie.

1948
1965
1977
1986
1997
1998
1999
2000
2001
2003
2005
2006
2007
2008
2010
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2020
2023
2024
2024
1948

Het begin...

Lucien Ranson, oprichter van Ranson Group, start met de verkoop van margarine aan bakkers.

"Als bakker was ik op zoek naar de juiste margarine voor mijn bereidingen. Die was zo moeilijk te vinden dat ik in 1948 besloot om zelf de verdeling ervan op te starten."

Samen met zijn vrouw Monique Albers zet hij de eerste stappen naar wat we vandaag geworden zijn.

1965

Marsepein

Het begint te kriebelen om zelf te produceren. Lucien Ranson gaat op zoek naar zijn eigen marsepeinrecept dat voldoet aan zijn hoge kwaliteitseisen.

Een weetje: dit familierecept wordt tot op vandaag nog steeds zorgvuldig bewaard én bereid binnen Ranson.

1977

Verhuis naar Stasegem

Het assortiment en de eigen productie blijven groeien, daarom wordt er beslist om voor beiden een eigen locatie te voorzien. De groothandel neemt daarom zijn intrek in een groter magazijn in Stasegem.

2e generatie

Ook in 1977 wordt Lucien ziek en wordt de 2de generatie gedwongen om sneller dan gepland de volledige leiding over te nemen. Philippe wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder.


1986

Opening Ranshop

Met de lancering van de Ranshop, verruimt Ranson opnieuw het assortiment. Vanuit Harelbeke bedienen onze Ranshop ladies bakkers en bakkersvrouwen met decoraties, versieringen, etalagestukken, kleinmateriaal en winkelbenodigdheden.

1997

Opening productie Venning

De eigen productie blijft groeien. Ondertussen wordt er op verschillende plaatsen geproduceerd.

De verscheidene producties worden samengebracht in een nieuw gebouw met de nodige voorzieningen om aan alle voorwaarden te voldoen.

1998

Opening Ranson Oostende

Om onze klanten aan de kust op drukke momenten snel te kunnen bedienen, opent Ranson een afhaalcentrum in Oostende.

1999

verhuis Ranshop

Ook de Ranshop barst uit zijn voegen. De intrek in een gebouw aan de Kortrijksesteenweg te Harelbeke is de volgende stap in het verhaal van onze winkel die een inspiratiehemel moet worden voor onze klanten.

2000

Oprichting Ranson UK

In 2000 steekt Ranson de landsgrenzen over en gaan we een samenwerking aan met Bekaert & Dupont in Londen. Ranson UK is geboren.

2001

Uitbreiding Magazijn 4

Een uitbreiding van onze bulkopslag en diepvriesafdeling waren nodig om ons assortiment te kunnen uitbreiden. Ook de laadkaaien werden uitgebreid.

2003

Ranson Bru

Om onze klanten over heel België beter te kunnen bedienen, wordt Ranson Bru in 2003 geopend in Brussel. Niet alleen als distributiecentrum, maar ook als afhaalzone waar onze klanten snel en eenvoudig hun grondstoffen kunnen ophalen.

2005

Overname Erens nv

Met de acquisitie van Erens nv, versterken we onze positie van distributeur nog verder.

2006

Uitbreiding Venning

Onze productiefaciliteit werd voorzien van een Democenter en een vergaderruimte. In dat Democenter is er plaats om onze klanten te inspireren met op maat gemaakte demonstraties in samenwerking met onze partners en experten in hun vakgebied.

Verhuis Ranson Bru

Ons magazijn en afhaalcentrum in Brussel verhuist naar een locatie met meer ruimte. Van hieruit kunnen goederen afgehaald, en klanten beleverd worden.

2007

3e generatie

Sedert 2000 zijn respectievelijk Charlotte, Bruno en Michael Ranson in het bedrijf gestart. Vanaf 1/1/2007 wordt Bruno de nieuwe gedelegeerd bestuurder en is de overgang naar de 3de generatie een feit.

Uitbreiding Ranshop

Onze Ranshop te Harelbeke werd uitgebreid en biedt zo meer plaats voor het groeiende gamma aan knappe versieringen, trendy verpakkingen, decoratieadvies, kleinmateriaal, …

2008

Overname Poissonier

Ranson blijft groeien. In 2008 komt ook Poissonnier Bakkerij-Service BVBA bij de groep.

2010

Ranson Hoeselt

Onze vestiging te Hoeselt werd voorzien van een volledig nieuw gebouw. Een volledig nieuw magazijn, burelen en een eigen Ranshop waren nodig om onze klanten uit de regio de goede service te kunnen bieden waar we voor gekend zijn.

Samenwerking Fructosad

In 2010 bouwen we onze nauwe samenwerking met Fructosad in Polen verder uit. Zo heeft Ranson Group ook de productie van fruit zelf in handen.

2013 1

Overname Van Reet

Met de komst van Van Reet, blijft Ranson Group verder groeien.

2014

Overname Comptoir Sucrier

Als producent en distributeur van kwalitatieve grondstoffen, neemt Ranson Comptoir Sucrier over. Zo namen we alle nodige expertise en productie rond suiker op in de Ranson Group.

2015

Overname Cremelan

Ranson Group besluit om het aanbod te verruimen om zo ook de ijsbereider te kunnen bedienen. Met de overname van Cremelan in 2015 kunnen we artisanale en industriële ijsbereiders kwaliteit, service, professioneel advies en de beste producten aanbieden.

2016

Overname In2Bake

In 2016 vervoegt In2Bake de Ranson Group.

Gourmet logistique

Oprichting Gourmet Logistique

In 2017 wordt Gourmet Logistique opgericht in Frankrijk, als logistieke partner voor Rémy Cointreau.

2018


70 Jaar Ranson

Na 70 jaar Ranson Group wordt Ranson in een nieuw kleedje gestoken. Zo maken we Ranson klaar voor de volgende 70 jaar. Een toekomst waarin “All the best” centraal staat.

2020

Overname Droessaert

Op 1 januari 2020 neemt Ranson Group Droessaert over. Op deze manier kunnen we het logistieke netwerk nog verder verbeteren.

Nieuw Hoofdkantoor

Later dit jaar, op 12 maart, verhuisde Ranson ook het hoofdkantoor naar de nieuwbouw te Stasegem.

75 Yr

75 jaar Ranson

2023 is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf: ons 75-jarig jubileum.

Met passie voor creativiteit, voor bakkers, chocolatiers, ijsbereiders, horeca en de voedingsindustrie, en natuurlijk voor elkaar. Dat is waar het bij Ranson om draait.
Al 75 jaar een smile voor elkaar.

Bru 2024

Ranson Brussel: nieuwe locatie, nieuw concept

Op onze nieuwe locatie in Brussel implementeren we niet alleen het Cash and Carry concept, maar brengen we ook optimalisaties tot stand, waaronder een cross-docking systeem en de integratie van een demoruimte.

Verhuis Ranson UK

In december verhuizen we naar een gloednieuw pand in London Gateway Port. Deze nieuwe mijlpaal markeert niet alleen een verdubbeling van onze capaciteit, maar ook ons engagement aan duurzaam ondernemen en onze ambitie om de belangrijkste partner voor ambachtelijke en industriële foodprofessionals in het VK te worden.