Valentijn cookies
Recept voor 14 stuks
Koekjesdeeg
- 100 g witte chocolade
- 115 g melkerijboter
- 80 g kristalsuiker
- 80 g basterdsuiker blond
- 225 g bloem
- 25 g frambozenpoeder
- 5 g bakpoeder
- 50 g volei
- 5 g rode kleurstof
Meng de koude boter met de suikers. Voeg hieraan de chocolade, bloem, bakpoeder en frambozenpoeder toe en meng alles tot een kruimelig deeg. Meng de eieren met de rode kleurstof en meng die onder het kruimelig deeg tot een homogene massa. Vorm bolletjes van 50 gram, leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk vervolgens de bolletjes aan tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Plaats de bakplaat, bedekt met vershoudfolie, minimum 2 uur in de diepvriezer. Bak af op 180°C gedurende 15 minuten.
Frambozenconfituur
- 125 g frambozen IQF
- 8 g honing
- 5 g citroensap
Doe de diepgevroren frambozen in een steelpan en zet op een laag vuur en laat ze vervolgens kort inkoken. Haal de steelpan van het vuur en voeg het citroensap en de honing toe. Laat het geheel op een laag vuur verder koken gedurende een tiental minuten.
Opbouw
Spuit een paar druppels confituur op de afgekoelde cookies. Werk verder af met halve verse frambozen en Caramel Crunches Raspberry. Voeg een beetje bladzilver toe.