Header News vegan

“WE LOVE VEGAN – De kunst van smaakvol vegan ijs”

Op onze locatie in Brussel vond 25 maart een exclusieve demonstratie plaats rond één van de meest veelbelovende trends in de ijswereld: vegan gelato. In samenwerking met Fructital, pionier in plantaardig ijs met hun innovatieve lijn WE LOVE VEGAN, mochten we een diverse groep ijsbereiders, horeca- en patisserieliefhebbers verwelkomen voor een diepgaande en praktijkgerichte sessie.

Tijdens deze inspirerende demonstratie kregen de 30 aanwezige professionals inzicht in het ontwikkelen van hoogwaardige vegan ijscreaties die uitblinken in smaak, textuur én presentatie. Op het programma stonden onder andere:

  • Vegan Gelato & Cremino: de fundamentele technieken voor een romig, volwaardig plantaardig ijs

  • Vegan Sticks: een verfrissende snackoptie met commerciële meerwaarde

  • Vegan Ice Cream Cake: creatieve desserttoepassingen met een trendy uitstraling

Naast technische knowhow kregen deelnemers ook strategische inzichten over hoe vegan ijs succesvol gepositioneerd kan worden in een snel evoluerende markt. Met een toenemende vraag naar duurzame, plantaardige alternatieven, bewees deze sessie haar absolute relevantie voor elk modern ijssalon of horecazaak.

Deze sessie benadrukte nogmaals dat vegan geen compromis hoeft te zijn – maar net een kans tot innovatie.

IMG 1422
IMG 1426
IMG 1446