Recap - Masterclass Emmanuel Ryon
Niet elke dag krijgen we de kans om een Meilleur Ouvrier de France in België te verwelkomen, de masterclass was dan ook in een mum van tijd volzet. Op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober was dit echter wel het geval in de Carpigiani Academy. We mochten Emmanuel Ryon, M.O.F. Glacier en Champion du Monde Glacier, ontvangen voor een Masterclass Ice Cream. Gedurende 6 intensieve maar zeer leerrijke uren kregen we inzicht in zijn werkmethoden, ontdekten we zijn visie op het gebruik van alcohol en leerden we onder andere hoe je fruit givré maakt. Het was verrassend om te zien dat de toegepaste technieken helemaal niet tijdrovend of ingewikkeld hoeven te zijn. Met zijn ervaring van het runnen van twee eigen zaken in het hart van Parijs weet hij als geen ander hoe hij in een handomdraai prachtige afgewerkte producten kan creëren.
Een leuk weetje: Een deelnemer die op dinsdag had deelgenomen, was de dag nadien al aan het uittesten met Fruit Givré.
"Emmanuel Ryon heeft onze klanten laten meegenieten van de lekkerste ijs en sorbetrecepten, vooral de structuur en de smaakcombinaties waren subliem en met verwijzing naar de meest bekende cocktails. Unieke smaakbeleving uit Parijs in België!"
Emmanuel Keymolen - Ranson - Sales Director - Artisan