Flan van ganzenlever

Flan van ganzenlever - pata negra - gepekelde ajuin - ingelegd mosterdzaad

Ingrediënten

  • 125 gram terrine van ganzenlever
  • 3 gelatine blaadjes
  • 75 ml mel
  • 300ml room
  • enkele plakjes pata negra
  • 125 gram mosterdzaad
  • 175ml rijstazijn
  • 175ml water
  • 63 gram suiker
  • koffielepel zout
  • rode ajuin
  • 150 ml witte wijn azijn
  • 150ml water
  • 40 gram suiker
  • cress en bloemetje om af te werken

Bereidingswijze

Flan van ganzenlever:
Laat de gelatineblaadjes weken. Warm de room en de melk op (60 °C), smelt daarin de gelatineblaadjes, voeg de terrine van ganzenlever toe en mix alles samen glad in de blender. Beetje kruiden met peper en zout. Giet in de vorm en laat opstijven.

Mosterdzaadjes:
Meng alles samen en laat traag sudderen op een klein vuurtje tot al het vocht ingekookt is.

Gepekelde rode ajuin:
Snij de rode ajuin in de gewenste vorm, meng de azijn met het water en de suiker. Laat opkoken en giet over de ajuin. Laat een nacht trekken in de frigo.

Afwerking

Maak rondjes met een uitsteekvorm uit de flan van ganzenlever en plaats op de Sablé Breton. Leg daarop een plakje pata negra, hierop een paar stukjes rode ajuin en een beetje mosterdzaadjes. Werk af met een bloemetje en cress.