Een trio van sorbet, speciaal voor het EK
Laat u inspireren door onze originele creatie: een trio van sorbet met smaken die net zo kleurrijk zijn als het EK zelf. Geniet van de verfrissende combinatie van chocolade, citroen en kersen – een perfecte traktatie voor elke voetbalfan tijdens het Europees Kampioenschap.
Chocolade sorbet voor zwarte kleur
Ingrediënten:
- 1,2 kg Base - Miscela Fondente Origine (donkere chocolade)
- 2 L warm water (90°C)
- 800 g Chocolade Reno Concerto Fondente 58% (36/38)
- ca. 10 g Zwart carbonpoeder
Recept:
- Smelt de chocolade in het warme water en voeg de basis toe.
- Meng goed met de staafmixer.
- Voeg een theelepel carbonpoeder toe en meng tot wanneer de bereiding mooi zwart kleurt.
- Laat minimum 20 minuten rusten en afkoelen en meng nog even met de garde alvorens af te draaien in de ijsturbine.
Limoncello sorbet voor een gele kleur
Ingrediënten:
- 1,25 kg Speedy - Ready Limoncello
- 3 L warm water (50°C)
- 20 g Svelto 178/C
Recept:
- Voeg de speedy en de ijsverbeteraar Svelto 178/C al roerend toe aan het water.
- Laat minimum 10 minuten rusten en afkoelen en meng nog even met de garde alvorens af te draaien in de ijsturbine.
Kersensorbet voor een rode kleur
Ingrediënten:
- 1,72 L water
- 1,08 g Ranson Sorbetmix
- 100 g Pasta Amarena (kers)
- 1 kg Puree zure kers
Recept:
- Laat de kersenpuree vooraf ontdooien
- Voeg alle ingrediënten bij het water en meng goed met de staafmixer
- Laat 20 minuten rusten en meng nog even met de garde alvorens af te draaien in de ijsturbine
Hier vind je alle ingrediënten om deze heerlijke sorbettrio te maken:
Extra verkooptip
Voeg de 3 sorbets samen in onze transparante, afsluitbare potten en maak de Belgische vlag. Ideaal voor in jouw ijsautomaat of rechtstaande vitrine.