Ingrediënten:
- Sablé Breton Eclair (art. 44326)
- 250g - mascarpone - (art. 21412)
- 2 - gelatineblaadjes - (art. 18157)
- 75g - kristalsuiker - (art. 6024)
- 1,5 - eieren – (art. 4586)
- ½ scheutje - Room - (art. 4595)
- Sap van 1,5 limoenen
- Blauwe bessen
- Sablé Breton Eclair (art. 44326)
Recept voor 25 eclairs
Werkwijze
- Laat de Sablé Breton eclairs rustig ontdooien.
- Vul een maatbeker met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. Laat een tiental minuten weken
- Klop de eidooiers met 50g suiker tot een witte, luchtige massa. Bewaar de eiwitten apart in een kommetje.
- Pers de limoenen en vang het sap op in een steelpannetje. Voeg 25g suiker toe en laat de suiker smelten op een zacht vuur.
- Voeg de mascarpone toe aan de rubain en laat rusting draaien.
- Giet de room in een steelpannetje van de limoensiroop en zet op een zacht vuurtje.
- Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij de room. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
- Voeg het roommengsel daarna toe aan de rest van de vulling en meng goed.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag.
- Verdeel het beslag over de eclairvormen en strijk het oppervlak glad.
- Laat minstens 3 uur opstijven in een koelcel.
Afwerking
- Rasp de limoenen en verdeel de zeste over het gebakje.
- Voeg de blauwe bessen toe.