Eindejaarsdemonstratie - Ranshop Hoeselt
Locatie: Ranshop Hoeselt
Doelgroep: Bakkery, Pastry, Chocolate
Level: starter, gevorderd & expert
Aantal deelnemers: maximaal 80 personen
Deelnameprijs: € 65,00 per persoon
Taal: Nederlands en Frans
Partner: Remy Cointreau Gastronomie, Debic, Les vergers Boiron en Callebaut
Wat doen 2 topchefs in patisserie en chocolaterie met topingrediënten? Tijdens de eindejaarsdemonstraties van Ranson in samenwerking met Remy Cointreau Gastronomie, Debic, Les vergers Boiron en Callebaut ontdek je het!
Het voorprogamma van de demonstratie wordt verzorgd door Patrick Aubrion die je enkele snelle creaties met marsepein zal voorstellen. Vervolgens nemen de 2 chefs om de beurt je mee in hun creaties, filosofie en efficiënt werken. Dit zal ervoor zorgen dat je dit najaar met een gerust gemoed kan voorbereiden en je kan knallen tijdens deze traditioneel drukke periode!
Beide chefs hebben een ander traject gevolgd om aan de top te raken. Dit zal tijdens de demonstratie zorgen voor een leuke en unieke dynamiek. Dus schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt!
De Chefs
Marijn Coertjens
Al op jonge leeftijd wist Marijn dat zijn liefde voor patisserie en chocolade hem ver zou brengen. Zijn eerste stages in Japan vormden zijn creatieve inspiratie. De beroemde Ducobu patisserie in Waterloo, waar hij zijn opleiding genoot in de zorgzame omgeving van Marc Ducobu (Relais Desserts), speelde ook een beslissende rol in zijn identiteit als chocolatier/patissier.
In 2007 kreeg Marijn nationale erkenning toen hij werd verkozen tot Belgisch Chocoladekampioen tijdens de finale van de Belgian Chocolate Masters en later op wereldniveau toen hij de bronzen medaille kreeg op het Wereldkampioenschap Patisserie in Lyon in 2011. Marijn leidde vervolgens 5 jaar lang het team van het Peninsula Hong Kong als hoofdchocolatier. In 2015 won hij voor de tweede keer de titel van Belgisch kampioen chocolatier. Datzelfde jaar nam hij deel aan het Wereldkampioenschap van Meesterchocolatiers in Parijs, waar hij de bronzen medaille behaalde.
In 2016 opende hij zijn eigen zaak in Gent in de schaduw van het Gravensteen.
Niek Bossaert
Op 15 jarige leeftijd had Niek zijn eigen werkruimte in de wasruimte van zijn ouders. Zijn middelbaar werkte hij af in het St.-Vincenciuscollege in Ieper om vervolgens in de leer te gaan bij respectievelijk Marc Sansen, Banketbakkerij Lanssens(Kortrijk). Daarna kreeg hij de kans bij Bakkerij Warlop in Poperinge om wat brood onder de knie te krijgen.
In 1996 nam Niek deel aan de wedstrijd "Beste Jonge Banketbakker van België", waar hij de eerste plaats behaalde. Hierdoor kreeg hij de kasn om deel te nemen aan de wereldbeker banketbakkerij in Milaan, waar hij knap 4 de eindigde. Met deze ervaring ging hij aan de slag bij het huis Mahieu in Brussel. Daar doorliep Niek alle posten: van nougat, chocolade, ijs, banket, marsepein tot brood.
5 jaar later, in 2001, waagde Niek samen met zijn vrouw Sara Dewaele de grote stap en startten ze hun eigen zaak op in Heule. Vervolgens ging het als een sneltrein verder met het lidmaatschap bij de groepering Createurs de Desserts (2010), Laureaat "Trots van Kortrijk"(2011) en in 2015 werd Niek opgenomen in de de Gault & Millau onder de rubriek - The Best of patisserie en chocolaterie.
Program
Contents | Start | End |
---|---|---|
Onthaal | 12:30 | 13:00 |
Verwelkoming | 13:00 | 13:10 |
Marsepein by Patrick Aubrion | 13:10 | 13:40 |
Demonstratie by Marijn Coertjens & Niek Bossaert | 13:40 | 17:00 |
Meet & Greet Chefs | 17:00 | 17:30 |
Practical
Date | 02/10/2023 |
Time | By 13:00 Until 17:30 |
Tickets | |
Location |
Industrielaan
24
3730 Hoeselt |