Deze kleine zoetigheden zijn een mooi alternatief voor de valentijnsperiode. Haalbaar voor iedere patissier en een vlot verkoopsartikel voor kleinere budgetten.
AARDBEIEN KLAPROOS SNOEP
25 g Gelatinepoeder
100 g Water (1)
8 g Citroenzuur
60 g Water (2)
160 g Kristalsuiker
138 g Glucose
QS Rode kleurstof
QS Aardbeienaroma
QS Papaveraroma
Meng het gelatinepoeder met het water (1). Kook het water (2) met de suiker en de glucose tot 110°C. Voeg 5 druppels vloeibare rode kleurstof toe. Bij 125°C, neem van het vuur, voeg de gesmolten gelatinemassa toe en meng goed. Voeg vervolgens 10 druppels aardbeienaroma en 10 druppels papaveraroma toe. Tenslotte voeg 15 g citroenzuur toe. Smeer hartvormige vormen in en vul ze tot de helft met deze bereiding.
FRAMBOZEN-LIMOEN SNOEP
25 g Gelatinepoeder
100 g Water (1)
8 g Citroenzuur
60 g Water (2)
160 g Kristalsuiker
138 g Glucose
QS Rode kleurstof
QS Frambozenaroma
QS Limoenaroma
Meng het gelatinepoeder met het water (1). Kook het water (2) met de suiker en de glucose tot 110°C. Voeg 5 druppels vloeibare rode kleurstof toe. Bij 125°C, neem van het vuur, voeg de gesmolten gelatinemassa toe en meng goed. Voeg vervolgens 10 druppels frambozenaroma en 10 druppels limoenaroma toe. Tenslotte voeg 15 g citroenzuur toe. Smeer hartvormige vormen in en vul ze tot de helft met deze bereiding.
DE WITTE MASSA
40 g Gelatinepoeder
160 g Water (1)
13 g Citroenzuur
80 g Water (2)
258 g Kristalsuiker
220 g Glucose
Meng het gelatinepoeder met het water (1). Kook het water (2) met de suiker en de glucose op 110°C. Bij 125°C, neem van het vuur, voeg de gesmolten gelatinemassa toe en meng goed. Tenslotte voeg 15 g citroenzuur toe. Giet in de kuip van de kloppermengelaar en klop tot het mengsel wit wordt. Spuit met een spuitzak over de hartjes. Laat een nacht bij kamertemperatuur drogen. De volgende dag: ontvormen en in suiker wentelen.
ingrediënten
AARDBEIEN KLAPROOS SNOEP
FRAMBOZEN-LIME SNOEP
DE WITTE MASSA