My love
Hartvorm bonbonnière met roos
- 25 g natuurlijke rode poederkleurstof
- 300 g Cacaoboter
- 700 g witte chocolade - CW2
- 2 st. Roos
- 2 st. Hart blister L 16 cm x H 3,5 cm
Werkwijze
- Maak de rode spuitmassa met het natuurlijk poederkleurstof en de gesmolten cacaoboter (45°C)
- Mix beiden goed en bewaar op 45°C
- Mouleer de hartvormige blisters met witte chocolade en laat kristaliseren in de koelkast (12-14°C)
- Creëer een gaatje met een verwarmde uitsteker bij 1 van beide helften
- Plak de roos met behulp van gekristaliseerde witte chocolade en plaats beide helften in de koelkast (4°C) gedurende 6 uur
- Kristaliseer de spuitmassa en spuit beide helften met behulp van het spuitpistool (art. 130833), op die manier bekom je een licht velours effect
Crunchy dragees
- 500 g Crispy craquer balls
- 2000 g Witte chocolade - CW2
- 300 g Frambozen poeder
Werkwijze
- Plaats de crispy craquer balls in de drageermachine
- Voeg dan laag per laag de witte chocolade (45°C) toe terwijl de machine steeds de producten in beweging brengt
- Nadat de gewenste dikte chocolade is aangebracht, warm je de producten even op om het frambozenpoeder toe te voegen
Tip : met 1 basis receptuur kan je diverse smaken bekomen door de verschillende fruitpoeders te gebruiken
eventueel kan je eindigen met Shellak om het fruitpoeder te fixeren