Treat
Sinaasappel ganache
358 g Excellence room 35% ongesuikerd UHT - Elle & Vire
50 g Trimoline - Lebbe
13 g Sinaasappel zesten
358 g Melkchocolade callets™ - Power 41 - Callebaut
135 g Donkere chocolade callets™ - 811 - Callebaut
43 g Cointreau® 60% vol. - Remy Cointreau
43 g Boter glacier extra - Corman
- Warm de room en de zesten op tot 95°C.
- Laat deze 10 min. en afgedekt infuseren.
- Warm op tot 75°C en giet deze warme room en zesten over de chocolade callets.
- Mix alles goed met de cutter tot een homogeen geheel zonder lucht te incorporeren.
- Op 35°C mix er de boter op kamertemperatuur en de Cointreau.
- Giet het geheel in een bakje, bedek het en laat 1 nacht rusten in de koelkast (14°C).
- Spuit tussen ieder gedompeld marsepeinplakje (art. 8374) een bolletje met deze ganache.
- Druk lichtjes aan en versier met non pareil Oranje pareltjes (art. 261247).
Oogjes
- Smelt de witte imitatie chocolade (art. 3501).
- Smelt donkere imitatie chocolade (art. 3503).
- Plaats beide imitatie chocolades in puntzakjes.
- Spuit op bakpapier een bol wit en dan onmiddellijk een kleiner bolletje zwart.