Tasty spider
Werkwijze - lichaam en hoofd
- Mouleer halve bollen in donkere gekristalliseerde chocolade
- Lichaam zijn halve bollen van 7,5 cm diameter - Hoofd zijn halve bollen van 4cm diameter
- Laat de halve bollen kristalliseren, haal ze uit de vorm en bewaar ze voor de opbouw
- Vul de lichamen met 3 speculaas pralines
- Kleef de halve bollen aan elkaar met behulp van de warmteplaat (art. 130910)
- In het hoofd plaats je 1 speculaas praline
Werkwijze - poten
- Spuit met gekristalliseerde donkere chocolade de poten op een bakpapier met behulp van een tipzakje (art. 18247)
- Spuit een onevenwijdige “L”
- Vooraleer de chocolade opstijft, mooi en gelijk de donkere chocolade crispearls (art. 6133) kleven
- Volledig laten uitkristalliseren in de koeling
Werkwijze - kaakklauwen
- Mouleer halve eivormen (art. 171499) in donkere gekristalliseerde chocolade, laat deze kristalliseren en ontvorm
- Smelt de eieren op de warmteplaat tot het gewenste volume bekomen is en bewaar deze tot de opbouw
Melkchocolade spray
Artikel | Omschrijving | Hoeveelheid |
47825 | Melkchocolade - drops - Delgiro | 150 g |
5476 | Cacaoboter - callets™ | 100 g |
Speculaas praline
Artikel | Omschrijving | Hoeveelheid |
4971 | Ongesuikerde excellence room 35% - UHT | 885 g |
6250 | Trimoline | 92 g |
6470 | Glucose | 46 g |
47825 | Melkchocolade - drops - Delgiro | 370 g |
47815 | Donkere chocolade - drops - 58% - Fino d’aroma - Delgiro | 707 g |
18205 | Speculaaskruiden | 24 g |
4450 | Lescure boter AOP - Charentes-Poitou | 61 g |
Werkwijze
- Warm de room, invertsuiker en glucose tot 75°C
- Giet deze over de melkchocolade, donkere chocolade en kruiden en mix het geheel goed
- Op 35°C voeg er de op kamertemperatuur boter aan toe en meng tot een homogene massa
- Vul de halve eivormen (art. 171499) in melkchocolade gemouleerd en laat het geheel afkoelen
- Sluit de vormen, laat afkoelen en haal de halve eivormen eruit
- Vermaal donkere chocolade tot een poeder en strooi deze over de gedompelde halve eitjes
- Laat afkoelen en bewaar tot de opbouw van de spin
Opbouw
- Vul de grootste bol, het lichaam van de spin, met speculaas pralines evenals in het hoofd en kleef beide helften aan elkaar met behulp van de warmteplaat (art. 130910)
- Kleef het hoofd vast aan het lichaam
- Kleef de poten zorgvuldig evenals 2 halve eitjes als kaakklauwen
- Finaliseer met het spuiten van kleine bolletjes rode gesmolten power flowers (art. 91001)