Ingrediënten:

IMG 4016

Werkwijze

  1. Laat de Sablé Breton eclairs rustig ontdooien.
  2. Vul een maatbeker met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. Laat een tiental minuten weken.
  3. Klop de eidooiers met 50g suiker tot een witte, luchtige massa. Bewaar de eiwitten apart in een kommetje.
  4. Pers de limoenen en vang het sap op in een steelpannetje. Voeg 25g suiker toe en laat de suiker smelten op een zacht vuur.
  5. Voeg de mascarpone toe aan de rubain en laat rusting draaien.
  6. Giet de room in een steelpannetje van de limoensiroop en zet op een zacht vuurtje.
  7. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij de room. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
  8. Voeg het roommengsel daarna toe aan de rest van de vulling en meng goed.
  9. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag.
  10. Verdeel het beslag over de eclairvormen en strijk het oppervlak glad.
  11. Laat minstens 3 uur opstijven in een koelcel.

Afwerking

  • Rasp de limoenen en verdeel de zeste over het gebakje.
  • Voeg de blauwe bessen toe.

Ingrediënten