Gebakken doet deze slanke karamelcake denken aan een tarte tatin met amandelspijs, karamel en appel-honingcompote. De amandel-chocoladecoating zorgt voor een langere houdbaarheid.

CAKEBESLAG

135 g Kristalsuiker
81 g Debic Cake boter
2,5 g Zout
182 g Amandelspijs
162 g Eieren
53 g Zonnebloemolie
145 g Bloem
8 g Bakpoeder

Karamelliseer de suiker tot blond gouden karamel. Blus met de boter en giet over de amandelspijs. Draai in eerste versnelling en voeg beetje bij beetje de eieren toe en klop het mengsel vervolgens op. Voeg de gezeefde poeders toe. Verdeel in bakvormen. Bak af op 170°C gedurende ongeveer 20 minuten met half geopende dampsleutel.

APPELCOMPOTE

143 g Appels, Golden
11,5 g Honing
9,5 g Debic Crème boter
32 g Kristalsuiker
14,3 g Room 35%
1,5 g Gelatinepoeder
7,5 g Water

Stoof de appels met de boter en de honing. Karamelliseer de suiker. Blus met de warme room en voeg de gelatinemassa toe. Voeg de gestoofde appels toe en meng. Bewaar.

AMANDELCOATING


500 g Witte chocolade W2
150 g Druivenpitolie
150 g Gehakte geroosterde amandelen
QS Groene kleurstof in poedervorm

Smelt de chocolade op 45°C. Voeg de olie en het groene poeder toe en mix.
Voeg de gehakte amandelen toe. Meng en bewaar.

Opbouw

Spuit, op de afgekoelde cakes, 5 bolletjes appelcompote en vries vervolgens in. Overtrek de cake met de coating.

Appel karamelcake DS

Ingrediënten

CAKEBESLAG

APPELCOMPOTE

AMANDELCOATING