Deze cake, in de vorm van een reiskoffer, is een knipoog naar het thema. Een houdbare taart die je makkelijk kunt meenemen op reis, met de trein, de auto, de fiets. Een romige citroencake met maanzaad, gevuld met een smeuïge compote van kumquats en mandarijn. Smakelijk!

MAANZAAD CITROENCAKE

225 g Bloem
QS Zout
5 g Bakpoeder
175 g Debic Cake boter
165 g Kristalsuiker
150 g Eieren
20 g Citroenpuree
2 Cedraat zestes
30 g Maanzaad
175 g Room 35%

Draai de getempereerde boter mals en meng met de suiker en het zout. Voeg de eieren, het citroensap en de zestes toe. Meng de droge stoffen en voeg afwisselend de vloeibare room toe. Meng tot een homogene massa. Verdeel in vormen en bak op 180°C gedurende 35 à 45 minuten. Na het bakken de cake tremperen met siroop.

KUMQUAT COMPOTE

80 Verse Kumquats
8 g Debic Crème boter
30 g Kristalsuiker
10 g Glucose
2 g Maïszetmeel
80 g Mandarijnpuree
10 g Koud bindmiddel

Snij de kumquats in partjes , verwijder hierbij zoveel mogelijk pitjes. Stoof de kumquat lichtjes aan in de boter. Voeg de mandarijnpuree en de glucose toe. Meng de suiker met het maïszetmeel , voeg toe en laat goed doorkoken.

Opbouw

Laat de cake voldoende afkoelen. Vul de cake op met de compote van kumquats. Abricoteer de gehele cake met afdekgelei .Werk af met decoratie tot “suitcase”

Ingrediënten

MAANZAAD CITROENCAKE

KUMQUAT COMPOTE