Eenvoud siert! Een goedgevulde tartelette met smaken en verschillende texturen van framboos, Cointreau en sinaasappel. De rode kleuren van de frambozen en de spongecake ondersteunen de valentijnssfeer.

ZANDDEEG

120 g Debic Cake boter
75 g Bloemsuiker
25 g Amandelpoeder
2 g Vanillepoeder
45 g Eieren
QS Zout
240 g Bloem

Draai de boter los en meng met de bloemsuiker, het amandelpoeder, het zout en het vanillepoeder. Voeg afwisselend de bloem en de eieren toe. Geef het deeg voldoende rust. Rol uit en fonceer bakringen van 11 cm diameter. Bak af op 170 °C gedurende 15-20 minuten.

SINAAS-OLIJF BISCUIT

11 g Sinaasappel zestes
95 g Kristalsuiker
60 g Eieren
65 g Bloem
1,3 g Bakpoeder
26 g Olijfolie
42 g Room 35%

Klop de eieren met de zestes en de suiker tot schuim. Spatel de bloem en bakpoeder door de luchtige massa. Vervolg met de olijfolie en tenslotte de room. Strijk het beslag uit op een bakplaat, 1 cm dik. Bak gedurende 20 minuten op 170 °C. Laat afkoelen en steek cirkels uit van 9 cm diameter. Bewaar.

FRAMBOZEN COINTREAU CONFITUUR

110 g Frambozengries
110 g Frambozenpuree
91 g Kristalsuiker
5 g Pectine NH
11 g Citroenpuree
10 % Cointreau 60% vol.

Verwarm het frambozen gries en de puree tot 60°C. Meng de pectine met de suiker, strooi over de puree en breng al roerend aan de kook. Voeg het citroensap toe en laat de confituur afkoelen. Draai de confituur zacht, weeg correct af en voeg hieraan 10% Cointreau toe.

SINAASAPPELCONFITUUR

50 g Appelsienen
50 g Kristalsuiker
1,5 g Pectine NH

Dompel de sinaasappels onder in water en breng ze op een rustig vuur aan de kook, tot ze zacht zijn. Snij in stukken en verwijder de pitten. Mix vervolgens fijn en breng aan de kook met het suiker-pectinemengsel.

SINAASAPPELCRÈMEUX

50 g Sinaasappelsap
5 g Melkpoeder
6 g Kristalsuiker
5 g Dextrose
4 g Maïszetmeel
3,6 g Eieren
3,6 g Eigeel
1 g Debic Brioche boter

Breng het sinaasappelsap aan de kook met het melkpoeder, de suiker en de dextrose. Los het zetmeel op in een beetje sap en mix met de eieren en het eigeel. Meng samen en kook verder zoals een crème patissière. Voeg de boter toe. Meng en bewaar.

SINAASAPPELCRÈME

67 g Sinaasappelcrèmeux
35 g Sinaasappelconfituur
1,5 g Gelatinepoeder
7,5 g Water
100 g Room 35%

Meng de sinaasappelcrèmeux met de sinaasconfituur. Smelt de gelatinemassa en meng. Spatel de licht opgeklopte room door de bereiding. Spuit in bolvormige matjes van 1,5 cm en 2,5 cm . Vries in. Ontvorm en spuit af met neutrale gelei.

RODE VRUCHTENSIROOP

49 g Water
74 g Kristalsuiker
14 g Rode vruchtenthee

Kook het water en suiker en giet op de thee. Laat 20 minuten infuseren.

BASIS PULP

73 g Rode vruchtensiroop
40 g Frambozenpuree
5 g Frambozenconcentraat

Meng de rode vruchten siroop met de puree en het frambozenconcentraat.

RODE VRUCHTEN FRAMBOZENMOUSSE

118 g Basis pulp
3,5 g Gelatinepoeder
17 g Water
177 g Room 35%

Verwarm de pulp tot 30 °C. Smelt de gelatinemassa en meng . Spatel de opgeklopte room door de bereiding en spuit onmiddellijk in bolvormige matjes van 1,5 cm en 2,5 cm. Vries in. Ontvorm en spuit af met “rode afspuitgelei”

RODE AFSPUITGELEI

100 g Frambozenpuree
100 g Kristalsuiker
3 g Pectine NH
3 g Neutrale afdekgelei

Meng de suiker met de pectine. Kook een klassieke confituur met de puree en het suiker-pectinemengsel. Mix de neutrale gelei door de confituur.

RODE SPONSCAKE (5 BEKERS)

180 g Amandelpoeder 50%
140 g Eiwit
90 g Eigeel
22.5 g Bloem
0,7 g Rode kleurstof

Meng alle ingrediënten en mix zorgvuldig met een staafmixer. Giet door een zeef en bewaar in een sifon. Voeg vier gaspatronen toe en laat een nacht rusten in de koelkast. Spuit de bereiding in kartonnen bekers en bak in de microgolfoven.

Opbouw & afwerking

Spuit op de bodem van de zanddeegbodem een laagje sinaasappelconfituur Plaats hierop de sinaas-olijfbiscuit en spuit vervolgens tot aan de rand de frambozen Cointreau confituur

Garneer het taartje met :

  • de frambozenmousse bolletjes die op voorhand werden bespoten met de rode afspuitgelei
  • verse frambozen
  • sinaasappelcrème bolletjes
  • stukjes rode sponscake
  • kleine rode chocolade hartjes

Ingrediënten

ZANDDEEG

APPELSIEN-OLIJF BISCUIT

FRAMBOZEN COINTREAU® CONFITUUR

SINAASAPPELCONFITUUR

SINAASAPPELCRÈMEUX

SINAASAPPELCRÈME

RODE VRUCHTENSIROOP

RODE VRUCHTEN FRAMBOZENMOUSSE

RODE AFSPUITGELEI

RODE SPONS