Recept - Fris paaseinestje
Bereidingstijd : 45 min.
Ingrediënten:
1 - Biscuitvel Joconde (art. 25138)
Mousse van yoghurt en limoen
- 630g - Gold cup® chanty deco (art. 23849)
- 240g - Volle melk (art. 4623)
- 60g - Limoensap
- 240g - Suiker (art. 6031)
- 1 st. - Vanillestok (art. 18194)
- 18g - Gelatinepoeder (art. 18156)
- 90g - Water
- 150g - Volle yoghurt (art. 21419)
- 30g - Yoghurtpoeder (art. 30513)
Mango passievruchten coulisbolletje
- 75g - Mangopuree (art. 2014)
- 75g - Passievruchtpuree (art. 2016)
- 55g - Suikerwater
- 4g - Mangoazijn (art. 47523)
- 4g - Amandelmelk (art. 21416)
- 4g - Yuzu (art. 47501)
- 0,3g - Xanthaangom (art. 8535)
Nestje van crème au beurre
Gold cup® instant mix (art. 23385)
Werkwijze:
Coulisbolletje
- Mix alle ingrediënten samen
- Laat 24u rusten en vul siliconen vorm.
- Vries nadien in
Mousse van limoen en yoghurt
- Week gelatinepoeder 20 min. in koud water en plaats in de koelkast
- Warm melk, limoensap, suiker en vanillestok op tot 60°C
- Voeg de gelatine toe en laat afkoelen tot 25°C
- Meng de yoghurt met yoghurtpoeder en voeg toe
- Klop de Gold Cup® Chanty Deco voor ¾ op en meng onder de mousse
Nestje van crème au beurre
- Snijd de joconde biscuit in een cirkel
- Klop de Gold Cup® Instant mix op en spuit een nestje
Samenstelling
- Vul een paaseivorm met de mousse
- Plaats een coulisbolletje in het midden
- Dek af met een rondje Biscuitvel joconde en vries in
- Napeer met getempereerde chocolade of spuit af met de airbrush in diverse kleuren
- Werk af volgens eigen creativiteit
Inspiratie afbeelding : Afwerking met Atsina-cress, bloemblaadjes en munt.
Variaties
De joconde biscuit kan je vervangen door een 25551 of 25102 - bladerdeegplak
- Werkwijze:
- Prik de plakken goed door & laat rusten
- Bak op 220°C gedurende 20 à 25 min.
- Snijd in een cirkel