Recept - Fris paaseinestje

Bereidingstijd : 45 min.

Ingrediënten:

1 - Biscuitvel Joconde (art. 25138)

Mousse van yoghurt en limoen


Mango passievruchten coulisbolletje

Nestje van crème au beurre

Gold cup® instant mix (art. 23385)

Vandemoortele PASEN PAASEITJES NESTJE VAN CREME AU BEURRE LENTE 260 B737 415919 43486

Werkwijze:

Coulisbolletje

  1. Mix alle ingrediënten samen
  2. Laat 24u rusten en vul siliconen vorm.
  3. Vries nadien in

Mousse van limoen en yoghurt

  1. Week gelatinepoeder 20 min. in koud water en plaats in de koelkast
  2. Warm melk, limoensap, suiker en vanillestok op tot 60°C
  3. Voeg de gelatine toe en laat afkoelen tot 25°C
  4. Meng de yoghurt met yoghurtpoeder en voeg toe
  5. Klop de Gold Cup® Chanty Deco voor ¾ op en meng onder de mousse

Nestje van crème au beurre

  1. Snijd de joconde biscuit in een cirkel
  2. Klop de Gold Cup® Instant mix op en spuit een nestje

Samenstelling

  1. Vul een paaseivorm met de mousse
  2. Plaats een coulisbolletje in het midden
  3. Dek af met een rondje Biscuitvel joconde en vries in
  4. Napeer met getempereerde chocolade of spuit af met de airbrush in diverse kleuren
  5. Werk af volgens eigen creativiteit
    Inspiratie afbeelding : Afwerking met Atsina-cress, bloemblaadjes en munt.

Variaties

De joconde biscuit kan je vervangen door een 25551 of 25102 - bladerdeegplak

  • Werkwijze:
    • Prik de plakken goed door & laat rusten
    • Bak op 220°C gedurende 20 à 25 min.
    • Snijd in een cirkel

Ingrediënten