Recept - Frangipanetaart met pecannoten
Benodigdheden
- Taartcirkel diameter 22 cm - hoogte 3 cm
- Keukenrobot met klopper
- Oven voorverwarmd op 180°C
Ingrediënten
- 330 g - melkerijboter
- 65 g - fijne suiker
- 80 g - rietsuiker
- 200 g - vloeibaar volei
- 35 g - bloemsuiker
- 355 g - bloem
- 365 g - pure pecannotenpoeder
- 170 g - pecannoten helften
- 30 g - stukjes pecannoten
Werkwijze
Pecan frangipane
- Verzacht 180 gram boter met 80 gram rietsuiker tot een zalf textuur
- Meng 330 gram pecannotenpoeder, 105 gram bloem en 150 gram eieren met de zalfstructuur met behulp van de keukenrobot met klopper
Zanddeegbodem
- Verzacht 150gram boter met 65 gram fijne suiker tot een zalf textuur.
- Meng kort 35 gram pecannotenpoeder, 250 gram bloem en 50 gram eieren met de zalfstructuur met behulp van de keukenrobot met klopper. Laat dit 1 nacht rusten.
- Rol het deeg uit tot op 3 millimeter en fonceer de taartring met het deeg.
- Doorprik de bodem vul het met de pecan frangipane.
Afwerking
- Decoreer de taart met de pecannoot helften en stukjes.
- Plaats de taart in de voorverwarmde oven op 180°C en laat deze gedurende 25 minuten bakken.
Tips
- Om een nog betere pecannoten smaak te bekomen kan je het poeder eerst gedurende 25 minuten roosteren in een voorverwarmde oven van 150°C.
- Wens je een smeuïgere frangipane, meng er dan 20% banketbakkerscrème onder.