Recept - Crumble koekjes met cranberries en walnoten
Recept voor 50 kleine koekjes
Bereidingstijd : 60 min.
Benodigdheden:
Ingrediënten:
Zanddeeg:
- 260g - bloem
- 100g - fijne suiker
- 240g - koude boter
- Halve theelepel zout
- Panko spray
Cranberry vulling:
- 300g - cranberries
- 250ml - water
Crumble:
- 100g - walnoten
- 325g - bloem
- 90g - bruine suiker
- 100g - fijne suiker
- 240g - gesmolten boter
- Halve theelepel zout
Werkwijze:
Zanddeeg:
- Neem een bakvorm en leg er het bakpapier in. Vet het bakpapier in met de spray.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem, de suiker, het zout in de mengkom. Klop gedurende een minuut.
- Rasp de koude boter om efficiënt te kunnen mengen.
- Kneed zacht tot het deeg aan elkaar blijft hangen.
- Verdeel het deeg gelijk over de bakvorm en druk aan.
- Bak gedurende 20 minuten.
- Laat het zanddeeg even afkoelen.
Cranberry vulling:
- Vul een pan met water en breng aan de kook.
- Voeg de cranberries toe en laat uitkoken tot een gelei.
- Voeg eventueel wat citroensap toe.
- Pureer het mengsel.
- Verdeel een laagje van de vulling over het zanddeeg.
Crumble:
- Hak de walnoten fijn en verspreid over de cranberry vulling.
- Meng de bloem, de bruine suiker, de kristalsuiker en het zout in een kom.
- Voeg de gesmolten boter toe aan het mengsel en kneed tot een crumble consistentie.
- Strooi de crumble gelijk over de cranberry vulling.
- Bak 35 minuten tot de crumble een mooie bruine tint krijgt.
- Snijd in vierkantjes.
Variaties:
- De cranberries kan je vervangen door blauwe bessen.
- De walnoten kan je vervangen door een zadenmix of een andere notenmengeling.
- Gebruik meer crumble voor een artisanaal effect.