Recept - Cheesecake met mascarpone, witte chocolade en Lotus Biscoff

Ingrediënten:

Lotus speculoos 1

Werkwijze:

  1. Neem de witte chocolade en laat deze langzaam au bain-marie smelten. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Maal de speculaas fijn in een blender of gebruik artikel 00013910 (C/8X750GR GEMALEN SPECULOOS RSPO SG) om tijd te besparen.
  3. Smelt de boter en meng samen met de gemalen speculoos.
  4. Bekleed een bakvorm met losse bodem met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier goed aangespannen is.
  5. Vet het bakpapier grondig in.
  6. Druk het speculoosmengsel goed aan op de bodem van de bakvorm. Zet in de koelkast om op te stijven.
  7. Meng de room met de mascarpone. Spatel de witte chocolade onder de mascarpone. Schep dit beslag in de bakvorm en zet in de koelkast.
  8. Laat de taart één nacht opstijven. Spatel een laagje speculoospasta op taart en laat nog enkele uren opstijven.
  9. Ga voor het serveren met een mesje langs de rand van de taart om het ontvormen te vergemakkelijken.
  10. Werk de taart af met de rest van de gemalen speculoos en de speculoos topping.

Ingrediënten