Recept - Cheesecake met mascarpone, witte chocolade en Lotus Biscoff
Werkwijze:
- Neem de witte chocolade en laat deze langzaam au bain-marie smelten. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
- Maal de speculaas fijn in een blender of gebruik artikel 00013910 (C/8X750GR GEMALEN SPECULOOS RSPO SG) om tijd te besparen.
- Smelt de boter en meng samen met de gemalen speculoos.
- Bekleed een bakvorm met losse bodem met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier goed aangespannen is.
- Vet het bakpapier grondig in.
- Druk het speculoosmengsel goed aan op de bodem van de bakvorm. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Meng de room met de mascarpone. Spatel de witte chocolade onder de mascarpone. Schep dit beslag in de bakvorm en zet in de koelkast.
- Laat de taart één nacht opstijven. Spatel een laagje speculoospasta op taart en laat nog enkele uren opstijven.
- Ga voor het serveren met een mesje langs de rand van de taart om het ontvormen te vergemakkelijken.
- Werk de taart af met de rest van de gemalen speculoos en de speculoos topping.