Benodigdheden
Ingrediënten
- 8 stuks - Bun’n’Roll
Banketbakkersroom
- 500g - melk
- 8 eierdooiers
- 97g - witte basterdsuiker
- 50g - aardappelzetmeel
- 1 vanillestokje
Chocoladecrème
- 200g - banketbakkersroom
- 200g - geklopte mascarponeroom
- 80g - chocolade
Chocoladeglazuur
- 80g - chocolade
- 100g - fondant
- 50g - agavesiroop
- 40g - stukjes hazelnoot
Werkwijze
Bun’n’Roll
- Plaats een Bun’n’Roll in een geperforeerde vorm met een diameter van 10 cm en een hoogte van 3,5 cm.
- Plaats het bakpapier en daarbovenop de bakplaat op de vormen.
- Bak de Bun’n’Rolls 16 minuten op 165-170°C.
- Haal uit buns uit de vorm en draai om. Laat nog 4 minuten bakken.
Banketbakkersroom
- Meng in een kom de eiderdooiers, suiker en het zetmeel.
- Verwarm de melk met het vanillestokje. Roer een derde door het ei-suiker-zetmeelmengsel en voeg dan de rest toe.
- Doe het mengsel in een steelpan. Laat al kloppend op een hoog vuur indikken en voeg de chocolade toe.
- Meng goed tot een gladde massa. Zet vervolgens in de koeling.
- Voeg na het koelen de room toe.
Glazuur
- Verwarm de fondant lichtjes, voeg de siroop en de gesmolten chocolade toe.
Afwerking
- Wanneer de buns zijn afgekoeld, spuit de chocoladecreme met behulp van de spuitmond in
- Garneer het glazuur bovenop de Bun’n’Roll en voeg de hazelnootstukjes toe.