RANSON NV :: Your partner in bakery products

HISTORIEK

Lucien Ranson startte in 1948 met de verkoop van margarine aan de bakkers in de streek van Kortrijk – België.

Het assortiment werd geleidelijk aan uitgebreid en heel vlug werd gestreefd om rechtstreeks bij de producenten in te kopen en enkele producten zelf te produceren.

De activiteit werd verder aangezwengeld door de 5 zonen waarbij in België naar een nationale dekking van de distributie werd overgegaan en waarbij ook internationale uitbreiding werd gezocht.

Sedert 2000 is de derde generatie van de familie Ranson ingestapt en in 2003 werd de kaap van 80 miljoen Euro omzet overschreden en dit met meer dan 100 gemotiveerde en hardwerkende medewerkers. Eind 2011 heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld tot een omzet van 140 miljoen Euro en een groep van meer dan 230 enthousiaste Ranson-collega’s.

 

Op vandaag zijn we actief op 3 domeinen:

(1) leveringen aan artisanale en industriële bakkers, banketbakkers, chocoladebereiders, ijsbereiders, horeca maar ook aan collega-grossiers en dit zowel binnen de Belgische landsgrenzen, als ook in ganse Europa of de rest van de wereld
(DISTRIBUTIE-AFDELING)

(2) daarnaast zijn we nog steeds zelf producent van een aantal bakkerijproducten: nicheproducten waarbij wij door onze kennis en door het geproduceerde volume een toegevoegde waarde kunnen geven aan onze klanten (PRODUCTIE-AFDELING)

(3) we blijven onze goederen overal ter wereld, rechtstreeks bij de producenten, aankopen en verkopen deze naar allerhande fruitverwerkende industrieën hoofdzakelijk in Europa maar ook elders ter wereld (IMPORT-EXPORT-AFDELING)

Ranson NV Ranshop